|
Аляксандар Мілінкевіч
Он-лайн канфэрэнцыя з Аляксандрам Мілінкевічам скончаная. Аляксандар Мілінкевіч прыносіць свае прабачэньні тым, каму не пасьпеў адказаць. Усе пададзеныя пытаньні будуць перасланыя ў штаб Мілінкевіча, ён на іх адкажа пісьмова, і яны будуць зьмешчаныя на нашым сайце. За адну гадзіну канфэрэнцыі было пададзена 694 пытаньні. Усім дзякуем. |
|
2003
2004
2005
2006 |
[ 23/03/2006 13:57 ] |
Як можна прывесьці болей людзей на Кастрычніцкую плошчу? |
Інфармацыйна мы працуем. У нас ня так шмат магчымасьцяў. Інтэрнэт і некалькі газэт. |
[ 23/03/2006 14:00 ] |
Уважаемый Александр Владимирович, сегодня в школы пришел срочный приказ работать всем в выходные 25 и 26 марта. |
Улады ў гістэрычным стане. Яны настолькі не чакалі, што пойдзе такая хваля актывізацыі, што столькі людзей прыйдзе на плошчу. І чым болей яны робяць такія захады, тым болей сьмешна выглядаюць. Яны палохаюць людзей, а людзям ня страшна. |
[ 23/03/2006 14:01 ] |
Паважаны Аляксандр Уладзіміравіч!
Цы не лічыце вы, што цяперашняе двухмоўе ў Беларусі, замацаванае Канстытуцыяй, нясе ў сабе ўтоеную пагрозу развіццю і выжыванню беларускай мовы? Калі так, то якія меры вы збіраецеся распачаць для яе папулярызацыі і абароны? Ці магчыма ўводзіны адзінай дзяржаўнай мовы - беларускай?
Загадзя дзякую за адказы і поспехі вам! |
Я сабе нагадваю той закон, які быў прыняты яшчэ ў камуністычныя часы. Там беларуская мова прызнавалася адзіна дзяржаўнай. Я думаю, што тады той закон задаволіў вельмі многіх. У новай Беларусі беларуская мова будзе адзінадзяржпаўнай, але мы абаронім правы людзей, якія гавораць на іншых мовах. |
[ 23/03/2006 14:03 ] |
Што Вы прапанукце тым людзям, якія прыйдуць на плошчу у суботу, што яны павінны зрабіць? |
За час кампаніі колькасьць людзей увесь час павялічваецца. Я не чакаў, што гэта адбудзецца так хутка. У розных рэгіёнах людзі прапанавалі мне стварыць шырокі дэмакратычны рух. Каб далцучыць людзей, якія не зьяўляюцца членамі партыяў і структураў, патрэбная такая форма, як Рух. І гэтую ініцыятыву падтрымліваюць тыя людзі, якія стаяць сёньня на плошчы. |
[ 23/03/2006 14:04 ] |
--
Пакiньце гэта пытанне без адказу, калi яно можа перешкодзiць мабiлiзацыы людзей на далейшую працу.
--
Аляксандр Уладзiмиравiч!
Вялiкi дзякуй Вам i Вашай камандзе за самаадданую працу!
Вы зрабiлi самае галоўнае - абудзiлi ў людзей годнасць, паказалi дастойны адказ на пытанне \"Хто, калi не ён?\"
Падчас выбарчай кампанii прадстаўнiкi дэмакратычнай каалiцыi казалi, што перамагчы можна толькi праз \"майдан\" i што ў каалiцыi ёсць дакладны план дзеянняў на 19 сакавiка i далей. Чаму тады мiтынг 19 увечары прайшоў без належнай арганiзацыi? |
Мэтай мітынгу 19-га не было стварэньне майдану. Мэтай было падвядзеньне вынікаў аб тым, што ўлада скрала перамогу. Майдан ня быў мэтай штабу. Майдан - ініцыятыва моладзі. Я ня думаю, што з дапамогай майдану можна зьмяніць уладу. Усе ведаюць, у якім стане моладзь на плошчы - ім не даюць падвезьці ежу, не даюць схадзіць у прыбіральню. Таму параўноўваць з Украінай не выпадае, але гэта велізарная маральная перамога. |
Ці ведаеце Вы пра прапанову Пазьняка адкласьці ў бок палітычныя разнагалосьсі і стварыць нацыянальны часовы ўрад? Ваша стаўленьне да гэтай ідэі? Валеры Дранчук заявіў, што вяртаньне Пазьняка ў Беларусь было б “гістарычнай падзеяй”. А Вы? Ці баіцеся канкурэнцыі? |
Абсалютна не баюся канкурэнцыі. Было б цудоўна, каб ён вярнуўся ў Беларусь, бо ён выбітны палітык. І яго прысутнасьць адыграла б у Беларусі вельмі станоўчую ролю.Што тычыць прапановы аб урадзе, то ў нас ужо створаны нацыянальны камітэт, які распрацоўвае праграму сацыяльна-эканамічнага разьвіцьця новай Беларусі. Але ў кааліцыі сёньня ўсе супраць разьмеркаваньня партфэляў, бо гэта пасварыць людзей. Дзяліць партфэлі будзем пасьля перамогі. Але мы заўсёды адкрытыя для дыялёгу. |
Я падтымліваю дэмакратыю, але ж прагаласавау супраць усiх,
таму что дрэнна ведаю хто Вы такi. На мой погляд асноўная памылка дэмакратычных
сілаў у тым што кандыдатуру адзінага кандыдата мы ўзналі задужа позна.
Зразумела, што Лукашэнка выіграў выбары і без фальсіфікацый -
за яго прагаласавала большая колькасць насельніцтва.
А калi было б больш часу, напрыклад 2 года, людзi бы больш прыгледзелicь да Вас,
i думаю, што фактычныя вынiкi выбараў былі б іншымі.
Можа у дэмакратычным сілам патрэбны больш прафессійныя паліттэхнолагі?
Іван Максімаў Гомель |
Чым раней вызначаецца адзіны кандыдат, тым лепш. У параўнаньні зь 2001 годам у нас быў крок наперад. Зразумела, што мы маем абмежаваныя інфармацыйныя магчымасьці. Галоўнай працай для нас была кампанія ад дзьвярэй да дзьвярэй. І нават у гэтых умовах за 4 месяцы аб адзіным кандыдаце даведалася 80 парцэнтаў насельніцтва. Я не згаджаюся з тэзай, што Лукашэнка перамог. У першым туры ён не перамог, а другі - забараніў. Што датычыць паліттэхнолягаў, то мы іх маем, а замежныя не заўсёды ведаюць, як працаваць у постсацыялістычных краінах. |
А можа, варта уключаць у сьпісы неуяздных не толькі судзьзяў што рэпрэсуюць, і чыноўнікаў, вінаватых у фальсыфікацыі, але і членаў іх сем’яў? Дзеці арыштаваных таксама ні ў чым не вінаватыя, але яны пакутваюць, калі бацькоў арыштоўваюць і судзяць. Міністры ўсё роўна ў Парыжы ня езьдзяць, а вось іх дзеткі што амаль усе ў бізнесе, дык вельмі актыўна карыстаюцца тымі перавагамі, якія ім дае рэжым. |
Я адразу ўспомніў, як у сталінскія часы былі дзеці "ворагаў народа". Я супраць пакараньня невінаватых людзей, каб яны ўзьдзейнічалі на вінаватых. Сапраўды Эўразьвяз складае сьпіс тых, хто на Беларусі жорстка парушае заканадаўства і Кастытуцыю - гэта людзі зь сілавых структураў і судзьдзі, а таксама кіраўнікі ВНУ, што адлічваюць студэнтаў, а таксама дырэктары заводаў, што пазбаўляюць працы людзей за іншадумства. А яшчэ журналістаў, якія сьвядома хлусяць і паклёпнічаюць у дзяржаўных мэдыях. |
[ 23/03/2006 14:05 ] |
Спадар Аляксандар, на працягу месяца, а то і болей, Вы і Вашы паплечнікі заклікалі прыйьсці на плошчу 19-ага. І вось людзі прыйшлі, дваццаць тысяч чалавек. І пабачылі, што арганізатары былі абсалютна не падрыхтаваныя да гэтай акцыі. Фактычна, яна вылілася б ў нішто, каб не моладзь у намётах на плошчы. Чым Вы гэта патлумачыце? |
Я думаю, што недахопы могуць быць у кожнай працы. Я думаю, што настрой на плошчы быў выдатны і энэргетыка таксама. Я ня думаю, што было расчараваньне, але арганізацыйныя недахопы сапраўды былі. |
[ 23/03/2006 14:06 ] |
Колькi будзе працягвацца акцыя на Кастрычницкiм пляцы? |
Я думаю, яна скончыцца па рашэньню самой моладзі. І па-другое, яна будзе парцягвацца столькі, пакуль будзе мець эфэкт. А яна яго мае, бо людзей кожны вечар прыходзіць на пляц троху больш. Улада ўсё робіць, каб яны былі ў холадзе і ня мелі доступу да прыбіральняў. Акцыя мае вялізны маральны эфэкт, бо паказала. што і ў дыктатарскай краіне можна перамагчы страх. |
[ 23/03/2006 14:07 ] |
Паважаны Аляксандр Уладзіміравіч.
Якое вашае меркаваньне наконт закліку Аляксандра Казуліна да аб'яднаньня дэмакратычных сіл і стварэньня Рады народнага даверу.
Я лічу, што аб'яднаньне ўсіх дэмакратычных сіл Беларусі дзеля асноўнай мэты зараз проста неабходна. А які ваш пункт погляду?
Дзякую.
Аляксандр. |
Аб'ядноўвацца павінны ня толькі палітыкі, але перш за ўсё структуры. Кааліцыя, якую я прадстаўляю, запрашала Казуліна да сумеснай парцы, але ён вырашыў ісьці асобна, што я лічу памылкай. У нашых умовах трэба ісьці адной калёнай. Мы і сёньня па-ранейшаму запрашаем Аляксандра Казуліна і яго партыю ў нашу шырокую дэмакратычную каліцыю. |
[ 23/03/2006 14:08 ] |
Как Вы теперь собираетесь оберегать своих сторонников от убийств, исчезновений, провокаций, нападений громил в штатском, репрессий на работе и учебе? |
Мы заўсёды думаем аб тым, як дапамагчы - дапамагаем адвакатамі, дапамагаем студэнтам, якіх выключаюць з унівэрсытэтаў. На маіх сустрэчах з кіраўнікамі дэмакратычных краінаў і кіраўнікамі Эўразьвязу мы заўсёды ўздымаем пытаньне ад дапамозе рэпрэсаваным першым і заўсёды знаходзім паразуменьне. 30 сакавіка ў Варшаве зьбяруцца рэктары польскіх ВНУ, каб падпісаць пагадненьне аб выдзяленьні спэцыяльных стыпэндыяў польскіх ВНУ для рэпрэсаваных студэнтаў Беларусі, каб яны маглі працягваць сваю навуку ў Польшчы. |
Есть ли у Вас планы на 25-е марта и какие?
Я имею в виду планы в отношении предстоящего собрания.
Если придут тысячи людей, их нужно не разочаровать.
Неплохо было бы распространить предполагаемый план в интернете - единственном независимом и доступном средстве в Беларуси сейчас.
Хотя это будет плохо, что план попадет в руки властей, но все же?!
Игорь. |
Мы ня хочам расчароўваць людзей. Наадварот, для нас важна, што мы ў кріане за гэтыя некалькі месяцаў зрабілі так шмат, што Беларусь сёньня больш сьмелая, больш дастойная. Сёньня нашы людзі, гэта ўжо не жыхары, а ўсё часьцей - грамадзяне. Важна, каб тыя, хто галасаваў за перамены, зразумеў, што яны не прайгралі, парайграла ўлада. Аб гэтым і пойдзе гаворка на сустрэчы ў суботу. |
Почему вы подставили Козулина в вопросе снятия лагеря? Это же была ваша инициатива снять лагерь, а потом договорившись с козулиным о снятии лагеря вы резко меняйте решение, и козулин выглядит мягко говоря предателем для многих людей. Вам не кажется что это подло? |
Гэта памылковая думка, што быць або ня быць на плошчы вырашаюць Казулін або МІлінкевіч. Гэта вырашаюць тыя мужныя людзі, хто на плошчы выявіў гэтую ініцыятыву. А яны на той момант катэгарычна не хацелі сыходзіць. |
[ 23/03/2006 14:14 ] |
Может стоит начать процедуру импичмента? Думаю, собрать 1млн подписей реальней. И во время сбора можно онять ходить ЛЕГАЛЬНО по квартирам и рассказывать что на самом деле происходит. Опять же будет виден истинный процент поддержавших или сочувствующих оппозиции.
С уважением,
Кирыла |
Падобныя акцыі трэба праводзіць, і гэта быў бы працяг нашай кампаніі ад дзьвярэй да дзьвярэй. І пачатак працэдуры імпічмэнта гэта быў бы добры працяг нашай кампаніі. Дзякуй за параду. |
[ 23/03/2006 14:32 ] |
Добры дзень, паважаны спадар Мiлiнкевiч!
Сапрауды, бюлача наглядаць за тым, што адбываецца цяпер з народам i нашай краiнай.
Шкада людзей, што так цяжка прыходзiць да iх свядомвсць аб неабходнасцi перамен.
Скажыце, калi ласка, чы ёсць такая юрыдычная i палiтычная магчымасць гiстарычна вярнуцца у мiнулае, каб цяпер у межах Гарадзенскай, Берасцейскай i Менскай вабласцей асобна заснаваць свой маленькi i вольны край накшталт ВКЛ?
Гэтае пытанне хiба што утапiчнае i нерэальнае, але ж хацелася даведацца Вашага погляду.
Дзякуй,
Юрась. |
Я праехаў некалькі разоў усю Беларусь і шчыра скажу, што ў Беларусі няма вялікага канстрасту паміж захадам і ўсходам. Паўсюль ёсьць хомо савецікус і ёсьць нармальныя людзі. Я перакананы, што на ўсёй тэрыторыі Беларусі мы можам пабудаваць сучасную, шчасьлівую краіну. |
[ 23/03/2006 14:36 ] |
Господин Милинкевич!
Понимаете ли Вы, что Лукашенко не оставит власть, пока он жив? Готовы ли вы к борьбе с ним до самого конца? Надеетесь ли Вы найти в Беларуси достаточное чило соратников, готовых идти до победы - не кабинетных теоретиков, а уличных бойцов? Готовы ли Вы сами идти дорогой Костюшко и Калиновского?
Поймиете правильно - в моем вопросе нет ни малейшей иронии или провокации. |
Трэба каб нас было многа-многа, і тады мы пераможам. Дзеля гэтага мы і ствараем грамадзка-палітычны рух. Будучыня за намі. |
[ 23/03/2006 14:39 ] |
Вчера я был на площади, где в частности Вы говорили о визовых санкциях.. Распространятся ли они на членов (не только руководителей) участковых (не только окружных) избирательных комиссий.
И второе, думают ли в Европе, что покупая белорусские нефтепродукты, они оплачивают минский ОМОН.
Держитесь! Искренне с вами,
Алексей, Минск
ЖЫВЕ БЕЛАРУСЬ! |
У Эўропе разумеюць, што гандаль зь Беларусьсю ў пэўнай ступені ўзмацяняе і сілавыя структуры, і цяпер разглядаецца магчымасьць больш шырокіх санкцыяў. Але з санкцыямі трэба быць вельмі асьцярожна, бо яны б'юць і па простых людзях, і адразу пачынаецца істэрычная прапаганда. Што датычыць выбарчых камісіяў, то адказнасьць, безумоўна, нясуць тыя людзі, хто падпісвае пратакол - гэта старшыня,намесьнік і сакратар. |
[ 23/03/2006 14:45 ] |
Здравствуйте Алексантд Милинкевич!!Мы учимся в университете и вот что нам зделали-поставили занятия на субботу с той целью что бы только студенты не поехали в Минск. Оффициально у нас 5-дневкаНам пригрозили что будут исключения. Хотя нам учитель по истории беларуси говорил-"Нада змагацца за сваю свабоду"Как нам поступить в данный момент?? Хочу вам рассказать веселый момент.Вчера 22 марта нам дали маленькие шоколадки только для того что бы мы не ехали в Минск.Сказали декан выделил с фонда университета.Стыдно... |
Дзякуй за інфармацыю. Сапраўды ўлада настолькі перапалоханая... Я бачу, як яна губляе апошніх прыхільнікаў, якія да выбараў ёй яшчэ верылі. |
[ 23/03/2006 14:51 ] |
На Вашую думку, як паўплываюць на ўлады пасьлявыбарчыя пратэсты? Ці будзе яна хаця б пакрысе дэмакратызавацца, ці наадварот? Якую адзнаку вы паставілі б сабе за перадвыбарчую кампанію і за арганізацыю вулічных акцыяў пасьля галасавньня? Ці пойдзеце на выбары-2011 канкураваць зь Віктарам Лукашэнкам?
Доўгачаканец |
Я ня веру ў рэфармуемасьць гэтай улады. Яна можа рабіцца толькі жорсткай, бо ў яе толькі адзін рэсурс уплыву - гвалт. Але чым больш яна яго выкарыстоўвае, тым больш аддаляецца ад людезй. Паміж імі і ўладай бездань.
За кампанію я паставіў бы нам чацьвёрку, нават з плюсам, напэўна. А ў кампаніі ў мяне было 10 тысяч чалавек. Што датычыць масавых акцыяў, то мы іх не арганізоўваем, мы іх падтрымоўваем.
Аляксандар і Віктар Лукашэнкі сыдуць з палітыкі значна раней. |
[ 23/03/2006 15:01 ] |
Почему Вы решили не подавать в суд и другие органы по фактам нарушения избирательного и иного законодательства РБ? |
Адразу пасьля заканчэньня выбараў, на наступны дзень, мы падалі вялікую апэляцыю ў ЦВК аб тым, што мы не прызнаем вынікаў выбараў. Суды - гэта органы адміністрацыі прэзыдэнта. |
[ 23/03/2006 15:56 ] |
Добрый день. Хотелось бы узнать ваше мнение. Чем, по вашем, выгоден режим Лукашенко России (российской правящей верхушке)? |
Лукашэнка ў Расеі стварыў міт, што калі ня ён, то да ўлады прыйдуць антырасейскія палітыкі. Гэта бязглузіца, і мы робім усё, каб гэты міт разбурыць. Расея для Белаурсі - стратэгічны партнэр у эканамічным супрацоўніцтве, але Беларусь застанецца незалежнай краінай. |
|
|